Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

η κρυφή γοητεία της υφαρπαγής

Τα στελέχοι του Λ.Σ. είναι οι μόνοι κρατικοί υπάλληλοι στην χώρα οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν έχουν πάρει το εκλογικό επίδομα όπως θα έπρεπε κι όπως έχει γίνει με τα άλλα Σώματα Ασφαλείας.

Η επίσημη δικαιολογία, πάνω από μήνα τώρα, ήταν πως η πληρωμή δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς και θα έπρεπε να γίνει μέσα από την Eνιαία Aρχή Πληρωμών Μισθοδοσίας.

Αυτό ακούστηκε νομιμοφανές αλλά σήμερα όλοι διαπιστώνουν πως ήταν απλά ένα τέχνασμα χρονοτρίβησης.

Πλέον οι Λιμενικοί καλούνται να υπογραψούν εκ των προτέρων για τρία διαφορετικά χρηματικά ποσά και να λάβουν το ένα και μόνο από αυτά!!! Σα το joker δηλαδή, κι αν σου κάτσει!!!

Υπάρχουν τρείς διαφορετικοί Νόμοι που διέπουν το επίδομα για τους Λιμενικούς ενώ για την υπόλοιπη χώρα και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας υπάρχει ένας άλλος Νόμος κι έτσι το επίδομα σε όλους τους άλλους έχει δωθεί εδώ και σαράντα ημέρες;

Τραγελαφικά πραγματα ακούστηκαν και συνέβησαν με τα εκλογικά επιδόματα στο Λιμενικό Σώμα και στο κοντινό παρελθόν, αλλά πόσο νόμιμο αλλά και ηθικό μπορεί να είναι ότι: στην Διαχείριση Οικονομικών Υπηρεσιών του Λ.Σ. να υπηρετούν επί συνεχή 9 και 10 έτη στελέχη (τα οποία μάλιστα δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν την Νομοθεσία και να κάνουν την δουλεία για την οποία έχουν τοποθετηθεί) όταν ο Νόμος ορίζει αλλιώς και την ίδια στιγμή άλλα στελέχοι του Λ.Σ. για τόσα χρόνια να θαλασσοπνίγονται στα ΠΑΘ και να γυρνούν από βραχονησίδα σε βραχονησίδα;