Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγενιάτικες κάρτες "Η ΑΡΓΩ"

Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αριθμός ΦΕΚ 1199, 29 Σεπτεμβρίου 2000) που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική Υστέρηση.

Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες, συζύγους ναυτικών. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, επτά αιρετά μέλη (γονείς παιδιών με αναπηρίες) και δύο διορισμένα (ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας).

Η αρχική ονομασία του Σωματείου ήταν «Σωματείο Γονέων Προβληματικών Παιδιών Η ΑΡΓΩ», πανελλήνιας εμβέλειας με έδρα στον Πειραιά. Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες, που ανήκουν - κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα - σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών. Στο Καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες ή παιδιά, ασφαλισμένοι άλλων ταμείων.

Εδώ οι κάρτες από τα παιδιά της "Αργώ".